Aktuális

Viniseera Szőlőmag Olaj 250 ml

Viniseera Szőlőmag Olaj 250 ml

Viniseera Szőlőmag Olaj 250 ml

Kíméletes hideg sajtolással készült, adalékanyag mentes természetes élelmiszer. A sajtolás során megőrzi magas E-vitamin és többszörösen telítetlen zsírsav tartalmát.Bővebb leírás


2,790 FtFree Google QRcode module from Mediacom87

Kívánságlistámhoz

16 hasonló termék:

Viniseera Szőlőmag Olaj 250 ml

Kíméletes hideg sajtolással készült, adalékanyag mentes természetes élelmiszer.

A sajtolás során megőrzi magas E-vitamin és többszörösen telítetlen zsírsav tartalmát.

Mint étolaj, harmonikus íze miatt saláták, pástétomok készítéséhez kiváló.

Használhatjuk sütéshez is.

Naponta egy teáskanál elfogyasztása javasolt.

Hasznos információk:

A gyümölcsben többfajta polifenol is tálható, melyek gyulladásgátló hatásúak és fokozzák a szervezet ellenálló erejét, emellett antioxidáns aktivitással is rendelkezik, így kedvező hatással bír a daganatos betegség megelőzésében.  A polifenolok segítenek még a vérnyomás és vércukorszint szabályozásában, valamint rugalmasan tartják a véredényeket. A szőlő jó káliumforrás és sokféle ásványi anyagot (vas, magnézium, réz, cink, szelén) és vitamint (az összes B-vitamint, valamint C-vitamint), fitoösztrogént is tartalmaz. Kísérletek bebizonyították, hogy széleskörű használata a rákelleni küzdelemben jelentős. A szőlő tartalmaz boront, P vitamint, bioflavonodokat, stb. Gyorsítja a vérből a koleszterin távozását.  Emeli a HDL szintet, ami jó hatással van a szív működésére és az érrendszeri betegségekre. Vértisztító és idegerősítőként is kiemelkedő. Remek izomregeneráló táplálék. A szőlő ajánlható vérszegénységre, székrekedésre is.

A szőlőmagban található polifenolos alkotórészek elősegíthetik a sejtek védelmét a szabad gyökök okozta károsító hatásokkal szemben.

Vizsgálati eredmények:

A Kentucky Egyetem kutatói szerint egy szőlőmagból nyert kivonat hatására laboratóriumi körülmények között a leukémiás sejtek önmagukat pusztítják el. A kutatási tapasztalatok azt mutatják, hogy a kivonat alkalmazását követő 24 órán belül a daganatsejtek 76 %-a elpusztult. A kutatók, akik tavaly év elején számoltak be felfedezéseikről az Amerikai Rákkutató Társaság kiadványában, a Clinical Cancer Research-ben, elkülönítették azokat a jelzősejteket is, amelyek a szőlőmag kivonat használatával kiváltott sejtelhalás útvonalához köthetők. Jóllehet a szőlőmag kivonat számos laboratóriumi sejttenyészetben, többek között bőr, mell, vastagbél, tüdő, gyomor és prosztata rák esetében is aktivitást mutatott, a pontos hatásmechanizmust nem tárták fel.

A vörösborban számos jótékony hatású vegyület található, leginkább közismert a magas antioxidáns tartalom. A vörösbor jellemző antioxidánsai a polifenolok (flavonoid és nem flavonoid kémiai szerkezetű vegyületek), melyek 2000-4000 mg/liter mennyiségben vannak jelen a különböző vörösborokban, szemben a fehérborok 150-300 mg/liter polifenol tartalmával.

A felhasználók még nem véleményezték a terméket.

Csak regisztrált felhasználók szolhatnak hozzá.

0620/510-1522

természetes

egészséges

környezetbarát

állatkísérlet-mentes